Νέα

| Νέα δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA

Νέα δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA Mar 23

Νέα δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA


Μια ακόμα μελέτη που εκπονήθηκε από την Γ' Ορθοπαιδική Κλινικη του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Υγεία είναι πλέον δημοσιευμένη στο επιστημονικό περιοδικό της ESSKA. Το θέμα της μελέτης είναι τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα της αρθροσκοπικής αντιμετώπισης των μη επανορθώσιμων μαζικών ρήξεων του τενοντίου πετάλου του ώμου με χρήση του βιοαπορροφήσιμου InSpace Balloon.

Στη μελέτη συμμετείχαν 31 ασθενείς που χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Στην Α' ομάδα έγινε μερική αποκατάσταση της ρήξης του τενοντίου πετάλου και τοποθέτηση του εμφυτεύματος και στην Β' ομάδα τοποθέτηση του InSpace Ballon χωρίς καμία επιδιόρθωση της ρήξης. Όλοι οι ασθενείς βελτιώθηκαν σημαντικά μετά την αρθροσκοπική επέμβαση με μέσο όρο παρακολούθησης τους 22 μήνες μετεγχειρητικα. Το 80.6% των ασθενών δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με τη θεραπεία που έλαβαν, ενω το 83.9% των ασθενών δεν ένιωθαν καθόλου πόνο στην τελευταία επανεξέτασή τους.

Συμπερασματικά η αρθροσκοπική εμφύτευση του βιοαπορροφήσιμου μπαλονιού φαίνεται να βοηθά σημαντικά τους ασθενείς που πάσχουν από μη επανορθώσιμες μαζικές ρήξεις του τενοντίου πετάλου του ώμου και να οδηγεί σε υψηλά ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών.

Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που ειμαι μέλος αυτής της ομάδας σε αυτό το συνεχές ταξίδι προς τη γνώση! Σε αυτό τον σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες αρθρο: https://rdcu.be/brUW7.

 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της χειρουργικής τεχνικής με την αρθροσκοπική εμφύτευση του βιοαπορροφήσιμου προθέματος InSpace Ballon: 

 

Κοινοποιήστε:


Διαβάστε επίσης