Παθήσεις

| Ώμος

Εξάρθρημα της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης

Το Εξάρθρημα της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης είναι συχνή κάκωση που αποτελεί το 9% περίπου των τραυματισμών της ωμικής ζώνης.


Ρήξη Άνω Επιχειλίου Χόνδρου ή Βλάβη SLAP

Η Ρήξη Άνω Επιχειλίου Χόνδρου ή Βλάβη SLAP αναφέρεται σε ρήξη του πάνω μέρους του επιχειλίου χόνδρου της ωμογλήνης στο εσωτερικό της άρθρωσης του ώμου.


Συμφυτική Θυλακίτιδα ή Παγωμένος Ώμος

Με τον όρο Συμφυτική Θυλακίτιδα ή Παγωμένος Ώμος περιγράφουμε την παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο και περιορισμό του εύρους κίνησης του πάσχοντος ώμου, συχνά χωρίς συγκεκριμένη αιτία.


Σύνδρομο Υπακρωμιακής Πρόσκρουσης

Το Σύνδρομο Υπακρωμιακής Πρόσκρουσης αποτελεί την συχνότερη αιτία πόνου και δυσλειτουργίας του ώμου.


Ρήξη Τενοντίου Πετάλου του Ώμου

Η Ρήξη Τενοντίου Πετάλου είναι μια πολύ συνηθισμένη αιτία πόνου στον ώμο.


Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα του Ώμου

Η Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα του Ώμου είναι μια επώδυνη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από εναπόθεση κρυστάλλων στους τένοντες του ώμου.


Αρθροσκόπηση Ώμου

Η Αρθροσκόπηση Ώμου αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική και πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης των παθήσεων του ώμου, με στόχο την ταχεία ανάρρωση και πλήρη επιστροφή στις δραστηριότητές σας.


Εξάρθρημα Ώμου

Εξάρθρημα Ώμου: Η άρθρωση του ώμου έχει το μεγαλύτερο εύρος κίνησης σε σχέση με τις υπόλοιπες αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος (ισχίο, γόνατο, αγκώνας, ποδοκνημική κ.α). Αυτή η μεγάλη ελευθερία κινήσεων του ώμου έχει σαν αποτέλεσμα να είναι η περισσότερο ασταθής άρθρωση.


Ασκήσεις για Δυνατούς Ώμους

Η εκγύμναση των ώμων προσφέρει στο σώμα μας σωστή στάση και οπτική καλαισθησία αλλά και μας προστατεύει από τραυματισμούς, δυναμώνοντας και σταθεροποιόντας την πιο σύνθετη άρθρωση του μυοσκελετικού μας συστήματος.