Παθήσεις

| Γόνατο

Κύστη Μηνίσκου και Ιγνυακή Κύστη (Baker)

Κύστη Μηνίσκου και Ιγνυακή Κύστη (Baker) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τοπική συλλογή αρθρικού υγρού εντός του μηνίσκου ή παρακείμενα σε αυτόν.


Αρθροσκόπηση Γόνατος

Η Aρθροσκόπηση Γόνατος είναι στις μέρες μας μία από τις συχνότερες ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Αποτελεί την πιο αξιόπιστη τεχνική για την διάγνωση και ταυτόχρονα την αντιμετώπιση των παθήσεων του γόνατος.


Αρθρίτιδα Γόνατος

Η αρθρίτιδα του γόνατος, είναι η παθολογική κατάσταση στην οποία μεταπίπτει η άρθρωση του γόνατος λόγω τραυματισμού των στοιχείων του (οστού - μηνίσκου - χόνδρου), είτε λόγω εκφύλισης.


Ρήξη Μηνίσκου

Η ρήξη του μηνίσκου, μπορεί να οφείλεται σε κάποιο επεισόδιο τραυματισμού σε νέους ασθενείς, αλλά μπορεί να συμβεί και χωρίς ιδιαίτερη βία σε μεγαλύτερες ηλικίες (εκφυλιστική διαδικασία). Ο έντονος πόνος, το οίδημα και ο περιορισμός της κίνησης του γόνατος ειναι τα συχνότερα σημεία μιας ρήξης μηνίσκου.


Ρήξη Πρoσθίου Χιαστού Συνδέσμου

Η ρήξη του Πρoσθίου Χιαστού Συνδέσμου είναι συχνή κάκωση και συμβαίνει συχνά σε άτομα που ασχολούνται με αθλήματα επαφής (π.χ. ποδόσφαιρο και μπάσκετ) ή με αθλήματα που απαιτούν ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης (π.χ. σκι).