Βιολογικές Θεραπείες

| Αντιμετώπιση Τενοντίτιδας, Τενοντoπάθειας και Μυϊκών θλάσεων με το Σύστημα Διαδερμικής Ηλεκτρόλυσης EPTE

Αντιμετώπιση Τενοντίτιδας, Τενοντoπάθειας και Μυϊκών θλάσεων με το Σύστημα Διαδερμικής Ηλεκτρόλυσης EPTE

Αντιμετώπιση Τενοντίτιδας, Τενοντoπάθειας και Μυϊκών θλάσεων με το Σύστημα Διαδερμικής Ηλεκτρόλυσης EPTE


Διαδερμική Ηλεκτρόλυση - EPTE (PercutaneousElectrolysisTherapy)

Η διαδερμική ηλεκτρόλυση ή αλλιώς σύστημα EPTE αποτελεί μια αποτελεσματική ελάχιστα επεμβατική ορθοπαιδική μέθοδο θεραπείας σε τενοντίτιδες, χρόνιες τενοντοπάθειες και μυϊκούς τραυματισμούς.

Βασίζεται σε μία τεχνική κατά την οποία η συσκευή διοχετεύει χαμηλής έντασης γαλβανικά ρεύματα ηλεκτρόλυσης μέσω λεπτής διαδερμικής βελόνας καθοδηγούμενης από διαγνωστικό υπέρηχο. Η μέθοδος EPTE αποσκοπεί στην ενίσχυση την επουλουση σε διάφορες βλάβες των μαλακών ιστών (τένοντες, μύες, σύνδεσμοι, κ.α.).

Πως λειτουργεί η μέθοδος EPTE;

Η συσκευή EPTE® electrolysis παράγει χαμηλής έντασης γαλβανικό ρεύμα το οποίο χορηγείται στον τραυματισμένο ιστό μέσω μιας λεπτής διαδερμικής βελόνας για σύντομο χρονικό διάστημα (λίγο περισσότερο από 1 λεπτό). Η βελόνα καθοδηγείται στο σημείο εφαρμογής μέσω διαγνωστικού υπερήχου και στη συνέχεια χορηγείται ασθενές ρεύμα (η δοσολογία εξαρτάται από την παθολογία και τον ιστό).

Ο πρωταρχικός στόχος είναι να παραχθεί μία μη θερμική ηλεκτρολυτική κατάλυση (ablation) η οποία προκαλεί μια ελεγχόμενη αντιφλεγμονώδη αντίδραση. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά όπου και πραγματοποιούνται διάφορες προσπελάσεις της βελόνας στον ιστό. Ενεργοποιεί έτσι τους κυτταρικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην  αναγέννηση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά θεραπευτικά αποτελέσματα σε τένοντες, μύες, συνδέσμους, ουλώδεις ιστούς, κτλ. Το σύστημα EPTE εφαρμόζει μία πρωτοποριακή τεχνική η οποία ενεργοποιεί αντιφλεγμονώδεις και άλλους αναγεννητικούς μηχανισμούς με σκοπό κυρίως την επανέναρξη της επουλωτικής διαδικασίας σε χρόνιες τενοντοπάθειες, αλλά και την ενίσχυση της επούλωσης μυϊκών, τενόντιων και συνδεσμικών τραυματισμών αμέσως μετά την οξεία φάση.

Η θεραπεία λαμβάνει χώρα σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα ανά τουλάχιστον μία εβδομάδα. Στο ενδιάμεσο ο ασθενής ενδείκνυται να κάνει φυσικοθεραπείες ή θεραπευτικές ασκήσεις.

Η εφαρμογή του γαλβανικού ρεύματος γίνεται μέσω διάφορων προσπελάσεων της βελόνας επάνω στην περιοχή της βλάβης με την βοήθεια απεικονιστικού υπερήχου 

Το EPTE εφαρμόζεται από Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς, Ιατρούς Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης, Αθλητίατρους.

Ενδείξεις εφαρμογής Διαδερμικής Ηλεκτρόλυσης

Πλεονεκτήματα της μεθόδου EPTE

  1. Μειώνει το χρόνο αποκατάστασης.
  2. Γρήγορη και απλή θεραπεία διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
  3. Κλινικά τεκμηριωμένο με πρόσφατες κλινικές μελέτες.
  4. Είναι πρακτικά ανώδυνο, χρησιμοποιεί χαμηλής έντασης ρεύμα το οποίο δεν προκαλεί πόνο στον ασθενή.
  5. Είναι ασφαλές, η συσκευή EPTE® σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και πιστοποιήθηκε με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας & διαθέτει ιατρική σήμανση CE.


 

Κοινοποιήστε: