Συγγραφή Κεφαλαίου στο νέο Βιβλίο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA

Συγγραφή Κεφαλαίου στο νέο Βιβλίο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA May 9

Συγγραφή Κεφαλαίου στο νέο Βιβλίο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA


Πρίν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νεό βιβλίο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA με τίτλο "Μαζικές και μη Επανορθώσιμες Ρήξεις του Τενοντίου Πετάλου του Ώμου και είναι ιδαίτερη τιμή και χαρά για έμενα να συμμετέχω σαν συγγραφέας μαζί με τον Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκη σε ένα κεφάλαιο αυτού του βιβλίου.

                                                                       

 

Συγκεκριμένα ο τίτλος του κεφαλαίου είναι: "Αρθροπάθεια του Στροφικού Πετάλου του Ώμου: Ποια είναι τα όρια για επιδιόρθωση". Η Αρθροπάθεια του Στροφικού Πετάλου του Ώμου είναι το τελευταίο στάδιο μιας αλυσίδας παθήσεων που περιλαμβάνει:

- το Σύνδρομο Υπακρωμιακής Πρόσκρουσης,

- τη Ρήξη του Τενοντίου Πετάλου του Ώμου,

- συνεχίζεται με την εξέλιξη του μεγέθους της ρήξης σε Μεγάλη και Μαζική  Ρήξη του Τενοντίου Πετάλου

- καταλήγει σε Αρθροπάθεια δηλαδή καταστροφή της άρθρωσης του ώμου.

Η Αρθροπάθεια του Στροφικού Πετάλου του Ώμου είναι μια δύσκολη κατάσταση που καλούνται να θεραπεύσουν οι εξειδικευμένοι χειρουργοί του ώμου. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να θέσεις τα όρια ανάμεσα στην επιδιόρθωση-ενίσχυση των τενόντων με την βοήθεια της Αρθροσκόπησης του Ώμου και την αντικατάσταση της άρθρωσης με Ανάστροφη Αρθροπλαστική Ώμου. Στόχος του κεφαλαίου είναι να θέσει αυτά τα όρια πάντα με βάση τη διεθνή και πρόσφατη βιβλιογραφία.

 

                                                       

 

Η Γ΄ Ορθοπαιδική Κλινική του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Υγεία  συμμετέχει στο συγκεκριμένο βιβλίο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρθροσκόπησης και Αθλητικών Κακώσεων ESSKA με τη συγγραφή συνολικά δύο Κεφαλαίων. Το 2ο Κεφάλαιο έχει τιτλο 'Ψευδοπαράλυση: Παθολογομηχανική & Κλινική Συσχέτιση" με συγγραφείς τους Δημήτριο Γερογιάννη και Εμμανουήλ Μπριλάκη.

 

Είμαστε κοντά στις επιστημονικές εξελίξεις και στη δημιουργία γνώσης ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.

 

 

 

Κοινοποιήστε:


Διαβάστε επίσης