Ώμος

Ανάστροφη Αρθροπλαστική Ώμου

Η Ανάστροφη Αρθροπλαστική Ώμου αναστρέφει τη φυσιολογική ανατομία και χρησιμοποιείται συχνά σε ασθενείς με Αρθροπάθεια Τενοντίου Πετάλου καθώς και σε κατάγματα της κεφαλής του βραχιονίου.


Εξάρθρημα της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης

Το Εξάρθρημα της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης είναι συχνή κάκωση που αποτελεί το 9% περίπου των τραυματισμών της ωμικής ζώνης.


Βλάβη SLAP ή Ρήξη Άνω Επιχειλίου Χόνδρου

Η Βλάβη SLAP ή Ρήξη Άνω Επιχειλίου Χόνδρου αναφέρεται σε ρήξη του πάνω μέρους του επιχειλίου χόνδρου της ωμογλήνης στο εσωτερικό της άρθρωσης του ώμου.


Συμφυτική Θυλακίτιδα Ώμου

Με τον όρο Συμφυτική Θυλακίτιδα ή Παγωμένος Ώμος περιγράφουμε την παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο και περιορισμό του εύρους κίνησης του πάσχοντος ώμου, συχνά χωρίς συγκεκριμένη αιτία.


Σύνδρομο Υπακρωμιακής Πρόσκρουσης

Το Σύνδρομο Υπακρωμιακής Πρόσκρουσης αποτελεί την συχνότερη αιτία πόνου και δυσλειτουργίας του ώμου.


Σύνδρομο Τενοντίου Πετάλου του Ώμου

Το Σύνδρομο Τενοντίου Πετάλου Ώμου είναι μια πολύ συνηθισμένη αιτία πόνου στον ώμο.


Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα Ώμου

Η Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα Ώμου είναι μια επώδυνη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από εναπόθεση κρυστάλλων ασβεστίου στους τένοντες του ώμου.


Αρθροσκόπηση Ώμου

Η Αρθροσκόπηση Ώμου αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική και την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης των παθήσεων του ώμου, με στόχο την ταχεία ανάρρωση και πλήρη επιστροφή στις δραστηριότητές σας.


Εξάρθρωση Ώμου

Εξάρθρωση Ώμου: Η άρθρωση του ώμου έχει το μεγαλύτερο εύρος κίνησης σε σχέση με τις υπόλοιπες αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος (ισχίο, γόνατο, αγκώνας, ποδοκνημική κ.α). Αυτή η μεγάλη ελευθερία κινήσεων του ώμου έχει σαν αποτέλεσμα να είναι η περισσότερο ασταθής άρθρωση.


Ασκήσεις για Δυνατούς Ώμους

Η εκγύμναση των ώμων προσφέρει στο σώμα μας σωστή στάση και οπτική καλαισθησία αλλά και μας προστατεύει από τραυματισμούς, δυναμώνοντας και σταθεροποιόντας την πιο σύνθετη άρθρωση του μυοσκελετικού μας συστήματος.