Ρομποτικά υποβοηθούμενη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος με το σύστημα ΜΑΚΟ

ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική γόνατος με το σύστημα ΜΑΚΟ

Ρομποτικά υποβοηθούμενη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος με το σύστημα ΜΑΚΟ


▪Τί είναι η Ρομποτική Αρθροπλαστική;

Είναι η αντικατάσταση μιας άρθρωσης με εμφυτεύματα σε ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα, με την βοήθεια ρομποτικού βραχίονα. Ο βραχίονας αφαιρεί με απόλυτη ακρίβεια το φθαρμένο τμήμα του οστού και βοηθά στην άριστη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, σύμφωνα με τον προεγχειρητικό σχεδιασμό. Η ρομποτικά υποβοηθούμενη αντικατάσταση της άρθρωσης του γόνατος και του ισχίου πραγματοποιειται πλέον στο Ιδιωτικό Θεραπευτήριο Υγεία με την βοήθεια του ρομποτικού βραχίονα «MAKO-STRYKER» και αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο σχεδιασμού και πραγματοποίησης αρθροπλαστικής που υπάρχει στη χώρα μας.

                                               

▪Πως γίνεται ο σχεδιασμός μιας Ρομποτικής Αρθροπλαστικής;

Σε όλες τις επεμβάσεις Ρομποτικής Αρθροπλαστικής πραγματοποιείται πριν την επέμβαση, μια ειδική τομογραφία πολύ υψηλής ανάλυσης. Γίνεται λοιπόν ο προεγχειρητικός σχεδιασμός με βάση την τρισδιάστατη ανατομία και τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς. Η επιλογή των υλικών αλλά και η θέση που θα τοποθετηθούν, καθορίζεται  από τον χειρουργό με ακρίβεια με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

 

                                                        Ρομποτικά υποβοηθούμενη Αρθροπλαστική Γόνατος και Ισχίου με το σύστημα ΜΑΚΟ

Προεγχειρητικός σχεδιασμός και 3D ανασύνθεση της ανατομίας του ασθενούς στον υπολογιστή. Ακριβής υπολογισμός του οστού που θα αφερεθεί και της θέσης των εμφυτευμάτων.

 

▪Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου;

Είναι η ακρίβεια της μεθόδου που αγγιζεί το ενα δέκατο του χιλιοστού, αφού ο ρομποτικός βραχίονας δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο λάθους και καμία παρέκκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό. Επιπλέον οι διεγχειρητικές μετρήσεις και οι 3D ανασυνθέσεις, μέσω ειδικών προγραμμάτων στον υπολογιστή, δίνουν ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα ως προς την κινηματική και την ανατομικότητα της άρθρωσης.
Κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητα είναι εγγυημένη και η μακροβιότητα των εμφυτευμάτων αναμένεται να ξεπερνά τα 15 έτη στις επεμβάσεις αρθροπλαστικών γόνατος. Οι ασθενείς περπατούν άμεσα και επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους τις επομενες ημέρες μετά την επέμβαση.

 

                                                        

Ο Ρομποτικός Βραχίονας «MAKO-STRYKER» με τον οποίο πραγματοπιείται η ρομποτικά υποβοηθούμενη αντικατάσταση της άρθρωσης του γόνατος που αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο σχεδιασμού και πραγματοποίησης αρθροπλαστικής που υπάρχει στη χώρα μας.

 

▪Ποιές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν Ρομποτικά;

Οι επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με το Ρομποτικό βραχίονα είναι:

-Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος 

-Μερική Αρθροπλαστική Γόνατος (ενός διαμερίσματος ή μονοδιαμερισμετική) 

-Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

 

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ 

Η επέμβαση διατηρεί τις γενικές αρχές της κλασικής αρθροπλαστικής, όμως στην πράξη είναι τελείως διαφορετική ως προς την ακρίβεια της εκτέλεσης. Η κατάσταση των συνδέσμων και η κινητικότητα αξιολογείται από το λογισμικό του Ρομποτικού συστήματος χωρίς να υπάρχουν περιθώρια λάθους. Με αυτόν τον τρόπο το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα ακριβές και άριστο.

 

 

Παρακολουθήστε στο επόμενο βίντεο πως πραγματοποιείται μια Αρθροπλαστική Γόνατος με το ρομποτικό βραχίονα ΜΑΚΟ και τις δυνατότητες τροποποίησης με βάση την 3D ανατομία του ασθενούς, που δινει το λογισμικό του συστήματος κατά την διάρκεια της επέμβασης (βίντεο στην αγγλική γλώσσα & ελληνικοί υπότιτλοι):

 

Κοινοποιήστε: