Αρθροσκόπηση γόνατος και καθήλωση της οπίσθιας ρίζας του έσω μηνίσκου του γόνατος

Αρθροσκόπηση γόνατος και καθήλωση της οπίσθιας ρίζας του έσω μηνίσκου του γόνατος Mar 18

Αρθροσκόπηση γόνατος και καθήλωση της οπίσθιας ρίζας του έσω μηνίσκου του γόνατος


Παρουσίαση περιστατικού

Ασθενής 45 ετών προσήλθε στο ιατρείο με ιστορικό εμμένοντος άλγους στο γόνατο. Πραγματοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία όπου διαπιστώθηκε ρήξη του οπισθίου κέρατος του έσω μηνίσκου. Απουσία αρθριτικών αλλοιώσεων στο γόνατο του ασθενούς έγινε άμεσα σύσταση για αρθροσκοπική αποκατάσταση και συρραφή του μηνίσκου.

Εικόνα Μαγνητικής Τομογραφίας: αναγνωρίζεται η ρήξη στην οπίσθια ρίζα του έσω μηνίσκου

Αρθροσκόπηση Γόνατος

Πραγματοποιήθηκε αρθροσκόπηση γόνατος στο Ιδ. Θεραπευτήριο Υγεία και κατά τη διάρκεια του ενδελεχούς διαγνωστικού ελέγχου του γόνατος αποκαλύφθηκε πλήρης ρήξη της οπίσθιας ρίζας του έσω μηνίσκου. Έγινε αποκατάσταση της βλάβης με επανακαθήλωση της ρίζας του έσω μηνίσκου στη κνήμη. Ισχυρά ράμματα περάστηκαν με ειδικό διαπεραστή μέσω του μηνίσκου και έπειτα καθήλώθηκαν στην πρόσθια επιφάνεια της κνήμης μεσω ενός οστικού τούνελ. 

Αρθροσκοπικές εικόνες της επέμβασης από το προσωπικό αρχείο του ιατρού Γρηγορίου Αβραμίδη:

 

Εικόνα 1: Πλήρης ρήξη της ρίζας του έσω μηνίσκου όπως έλεγχεται αρθροσκοπικά

 

Εικόνα 2: Πέρασμα ισχυρών ραμμάτων δια του μηνίσκου

 

Εικόνα 3: Δημιουργία οστικού τούνελ στην κνήμη

 

Εικόνα 4: Πέρασμα των ραμμάτων στο οστικό τούνελ

 

Εικόνα 5: Καθήλωση της ρίζας του μηνίσκου στο οστικό τούνελ και έλεγχος

 

Συμπερασματικά

Η ρήξη της ρίζας του μηνίσκου αποτελεί έναν πολύ σημαντικό τραυματισμό για το γόνατο του ασθενούς. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας κάκωσης είναι να χάνεται πλήρως η λειτουργικότητα του μηνίσκου και κατά συνέπεια να ασκούνται μεγάλα φορτία στον αρθρικό χόνδρο του γόνατος. Αν παραμείνει χωρίς αντιμετώπιση τότε η πιθανότητα να αναπτυχθεί αρθρίτιδα στο αντίστοιχο διαμέρισμα του γόνατος είναι πάρα πολύ υψηλή. Η αποκατάσταση της κάκωσης είναι πολύ σημαντικό να γίνει σύντομα και όσο το δυνατόν ισχυρότερα.

Η αρθροσκοπική αντιμετώπιση της ρήξης της ρίζας του μηνίκου είναι απαραίτητο να γίνει από Ορθοπαιδικό Χειρουργό εξειδικευμένο στις παθήσεις του γόνατος και στην Αρθροσκοπική Χειρουργική. 

 

Παρακολουθήστε το βίντεο της Αρθροσκοπικής τεχνικής απο το κανάλι στο "YouΤube" του Ορθοπαιδικού Χειρουργού Γρηγορίου Αβραμίδη:

 

Κοινοποιήστε:


Διαβάστε επίσης