Νέα Δημοσίευση στο Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό ARTHROSCOPY

νέα δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό ARTHROSCOPY Oct 28

Νέα Δημοσίευση στο Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό ARTHROSCOPY


Ένα νέο επιστημονικό μας άρθρο είναι πλέον δημοσιευμένο σε ένα από τα κορυφαία επιστημονικά  περιοδικά για την Αρθροσκόπηση, το Arthroscopy. Η συγκεκριμενη μελέτη πραγματοποιήθηκε στην κλινική μας, την Γ' Ορθοπαιδική Κλινική του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Υγεία και αφορά  την Αρθροσκοπική αντιμετώπιση ασθενών με υποτροπιάζοντα Εξαρθρήματα Ώμου.

 

Συγκεκριμένα η μελέτη μας αξιολογεί μια από τις τεχνικές Αρθροσκόπησης Ώμου για την αντιμετώπιση των Εξαρθρημάτων του Ώμου σε ασθενείς με οστικό έλλειμμα της ωμογλήνης. Γινεται αποκλειστικά Αρθροσκοπικά με χρήση οστικού μοσχεύματος απο το λαγόνιο και συγκράτηση μόνο με μεταλλικά κουμπιά και ισχυρά ράμματα.

Η μελέτη περιλαμβάνει 28 ασθενείς που χειρουργήθηκαν με αυτήν την τεχνική και τους παρακολουθήσαμε για τουλάχιστον 3 χρόνια μετεγχειρητικά. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά με τους ασθενείς να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι μετεγχειρητικά, χωρίς καμία υποτροπή και χωρίς καμία σημαντική επιπλοκή. 

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αποκλειστικά Αρθροσκοπικής επέμβασης  Eden-Hybinette συγκρίνονται στο άρθρο αυτό με τεχνικές που έχουν αναλογα αποτελέσματα. Φαίνεται  η τεχνική μας να υπερτερεί  διότι δεν εμφανίζει σημαντικές επιπλοκές και δεν διαταράσσει την ανατομία της άρθρωσης του ώμου.

Η συγκεκριμένη μελέτη κράτησε πάνω από 4 χρόνια και συνεχίζεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετεγχειρητικής παρακολούθησης στη Γ' Ορθοπαιδική Κλινική. 

Κύριος σκοπός μας είναι να παρακολουθούμε στενά τους ασθενείς μας ώστε να πετυχαίνουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια να παρουσιάζουμε τα αποτέλεσματά μας στην επιστημονική κοινότητα, ώστε να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας πάντα με κύριο όφελος την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας.

Δείτε εδώ τον σύνδεσμο του άρθρου στο Arthroscopy:

https://www.arthroscopyjournal.org/article/S0749-8063(20)30892-6/fulltext

Υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο άρθρο μέχρι την 7η Μαρτίου του 2021. Μπορείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο να διαβάσετε και να κατεβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο:

https://authors.elsevier.com/a/1cQEp2gV7ZNrA~

Κοινοποιήστε:


Διαβάστε επίσης