Εστιασμένο Σεμινάριο Αναγέννησης και Διατήρησης Χόνδρου Μιλάνο 2018, ICRS Focus Meeting

Εστιασμένο Σεμινάριο Αναγέννησης και Διατήρησης Χόνδρου Μιλάνο 2018, ICRS Focus Meeting Dec 15

Εστιασμένο Σεμινάριο Αναγέννησης και Διατήρησης Χόνδρου Μιλάνο 2018, ICRS Focus Meeting


Το διήμερο εστιασμένο Σεμινάριο της Διεθνούς Εταιρείας Αναγέννησης Χόνδρου και Διατήρησης Αρθρώσεων "ICRS" πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Humanitas του Μιλάνου με θέμα : "Δεν είμαι έτοιμος για Μέταλλο".

Με τη συνεργασία των εταιρειων "ESSKA & SIGASCOT" το σεμινάριο ήταν απόλυτα εστιασμένο στις τελευταίες τεχνικές που χρησιμοποιούνται διεθνώς για τη διατήρηση του αρθρικού χόνδρου, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η αρθροπλαστική, μια επέμβαση δηλαδή που γίνεται με βάση τις μεταλλικές προθέσεις. Έτσι προκύπτει και ο κάπως προκλητικός τίτλος του σεμιναρίου: "Δεν είμαι έτοιμος για Μέταλλο".

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε μια συνολική και εις βάθος ανάλυση στις τεχνικές διατήρησης του αρθρικού χόνδρου με βιολογικές θεραπείες όπως το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια "PRP", τα βλαστοκύτταρα "Stem Cells",  τα νεότερα ικριώματα "Scaffolds" καθώς και οι αυξητικοί παράγοντες και ένζυμα.

Επιπλέον έγιναν ζωντανές χειρουργικές επιδείξεις με περιστατικά καλλιέργειας & αναγέννησης χονδροκυττάρων και μεταφοράς χόνδρου χόνδρου για την αντιμετώπιση των βλαβών του ώμου, του γόνατος, της ποδοκνημικής, του ισχίου και των άλλων αρθρώσεων.

Τέλος καινοτόμες τεχνικές με μοσχεύματα οστεοχόνδρινα και μοσχεύματα μηνίσκου δίνουν λύσεις σε πιο σύνθετες περιπτώσεις βλαβών.

Έχοντας πολλές νέες γνώσεις και αναζητώντας ήδη τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τα πιο σύγχρονα μέσα πάμε να εφαρμόσουμε όλα αυτά τα θαυμαστά πράγματα με στόχο να βάλουμε όσο το δυνατόν λιγότερο μέταλλο στους ασθενείς μας. 

Μιλάνο, 15 Δεκεμβρίου 2018.

 

Κοινοποιήστε:


Διαβάστε επίσης