75ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας

75ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας Oct 5

75ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας


Παρουσίαση στη συνεδρία ελεύθερων ανακοινώσεων Χειρουργικής Ώμου-Αγκώνος στα πλαίσια του «75ου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας» που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (MAICC).

Θέμα της ομιλίας η παρουσίαση της εμπειρίας μας στη Γ' Ορθοπαιδική Κλινική του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου Υγεία,  στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση των εξαρθρημάτων του Ώμου που εμφανίζουν υποτροπή, με την επέμβαση Eden-Hybinette. Τρία χρόνια μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών με τη νέα αυτή μέθοδο, με 28 ασθενείς που ενώ παρουσίαζαν πολλά εξαρθρήματα του ώμου, είναι πλέον απόλυτα ικανοποιημένοι και κάνεις δεν έχει παρουσιάσει νέο εξάρθρημα μετά την επέμβαση. Η αρθροσκοπική επέμβαση Eden-Hybinette γίνεται με χρήση λαγόνιου οστικού μοσχεύματος από τον ίδιο τον ασθενή και θεωρείται απόλυτα αποτελεσματική με τους ασθενείς να γυρνούν γρήγορα στην καθημερινότητά τους και στο επίπεδο των αθλητικών δραστηριοτήτων που είχαν πριν να αρχίσει ο ώμος τούς να εξαρθρώνεται.

 

                                                               

Παρακολουθήστε το βίντεο με την αρθροκοπική επέμβαση Eden-Hybinette με χρήση λαγόνιου οστικού μοσχεύματος σε ασθενή με πολλαπλά εξαρθρήματα του ώμου.

                                             

 

Κοινοποιήστε:


Διαβάστε επίσης