Γόνατο

Ρήξη Οπισθίου Χιαστού Συνδέσμου

Ο τραυματισμός και η Ρήξη Οπισθίου Χιαστού Συνδέσμου είναι σπάνιος,  γι' αυτό τον λόγο όταν υποστεί ρήξη ο οπίσθιος χιαστός σημαίνει ότι έχει ασκηθεί σε αυτόν πολύ ισχυρή βία, προκαλώντας βαριά συμπτώματα.


Κύστη Μηνίσκου και Ιγνυακή Κύστη Baker

Η Κύστη Μηνίσκου Baker εντοπίζεται στην οπίσθια επιφάνεια του γόνατος, στην ιγνυακή χώρα. Η κύστη Μηνίσκου χαρακτηρίζεται από συλλογή υγρού μέσα στη μάζα του έσω ή έξω μηνίσκου.


Αρθροσκόπηση Γόνατος: Eλάχιστα Επεμβατική Τεχνική από Εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό

Η Aρθροσκόπηση Γόνατος είναι στις μέρες μας μία από τις συχνότερες ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Αποτελεί την πιο αξιόπιστη τεχνική για την διάγνωση και ταυτόχρονα την αντιμετώπιση των παθήσεων του γόνατος.


Αρθρίτιδα Γόνατος

Η αρθρίτιδα γόνατος, είναι η παθολογική κατάσταση στην οποία μεταπίπτει η άρθρωση του γόνατος λόγω τραυματισμού των στοιχείων του (οστού - μηνίσκου - χόνδρου), είτε λόγω εκφύλισης.


Ρήξη Πρoσθίου Χιαστού Συνδέσμου

Η Ρήξη Πρoσθίου Χιαστού Συνδέσμου είναι συχνή κάκωση και συμβαίνει συχνά σε άτομα που ασχολούνται με αθλήματα επαφής (π.χ. ποδόσφαιρο και μπάσκετ) ή με αθλήματα που απαιτούν ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης (π.χ. σκι).


Ρήξη Μηνίσκου

Η Ρήξη Μηνίσκου μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό σε νέους ασθενείς, αλλά συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερη βία σε μεγαλύτερες ηλικίες (εκφυλιστική διαδικασία). Ο έντονος πόνος, το οίδημα και ο περιορισμός της κίνησης του γόνατος ειναι τα συχνότερα σημεία μιας ρήξης μηνίσκου.