Παθήσεις

/ Ώμος / Αρθροσκόπηση Ώμου

Αρθροσκόπηση Ώμου

Αρθροσκόπηση Ώμου

Τι είναι η Αρθροσκόπηση Ώμου;

 Η αρθροσκόπηση ώμου αποτελεί σήμερα την λιγότερο επεμβατική μέθοδο, που προσφέρει διάγνωση και αντιμετώπιση ταυτόχρονα σε πολλές παθήσεις του ώμου. Μέσω 3-4 τομών στο δέρμα μήκους περίπου 1 εκατοστού. Με τη βοήθεια του αρθροσκοπίου που είναι στην ουσία μια πολύ μικρή κάμερα, βλέπουμε σε μεγέθυνση και εξαιρετική ανάλυση το εσωτερικό της άρθρωσης. Με αυτό τον τρόπο εντοπίζουμε τις ανατομικές βλάβες που υπάρχουν στον ώμο και με την βοήθεια ειδικών αρθροσκοπικών εργαλείων διορθώνουμε τις βλάβες αυτές και δίνουμε λύση στα προβλήματα του ασθενούς.

 

Σε ποιές παθήσεις ενδείκνυται η Αρθροσκόπηση Ώμου;

- Το Eξάρθρημα & η Αστάθεια της άρθρωσης ώμου 

- Οι Ρήξεις των Τενόντων του Στροφικού Πετάλου του Ώμου 

- Η Ασβεστοποιός Τενοντίτιδα του Υπερακανθίου 

- Συμφυτική Θυλακίτιδα ή Παγωμένος Ώμος

- Ρήξη Άνω Επιχειλίου Χόνδρου ή Βλάβη SLAP

- Σύνδρομο Υπακρωμιακής Πρόσκρουσης

 

Έτσι μπορούμε να αποκαταστήσουμε μια ρήξη στους τένοντες του ώμου αρθροσκοπικά, ράβοντας το σημείο της ρήξης με ειδικές άγκυρες ραμμάτων. Να θεραπεύσουμε την αστάθεια του ώμου, το να βγάζει δηλαδή ο ασθενής τον ώμο του, κάνοντας συρραφή στον επιχείλιο χόνδρο της ωμογλήνης. Να αφαιρέσουμε τις επασβεστώσεις του υπερακανθίου και να αποκαταστήσουμε τον εκφυλισμένο τένοντα σε ασθενείς που υποφέρουν από συχνές κρίσεις ασβεστοποιού τενοντίτιδας και  να επαναφέρουμε το πλήρες εύρος κίνησης σε ασθενείς με παγωμένο ώμο.

 

Πόσο διαρκεί μια Αρθροσκόπηση Ώμου;

Μια Αρθροσκόπηση Ώμου μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από μία ώρα στην αντιμετώπιση του πρώτου εξαρθρήματος του ώμου ή μιας μικρής ρήξης στο τενόντιο πέταλο, αλλά και δύο ώρες  σε περιπτώσεις μαζικών ρήξεων των τενόντων ή υποτροπιάζουσας αστάθειας.

 

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της Αρθροσκόπησης Ώμου;

- Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των σύγχρονων αρθροσκοπικών τεχνικών με τους ασθενείς να θεραπεύονται με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση.

- Η ασφάλεια της επέμβασης, καθώς το ποσοστό των επιπλοκών είναι ελάχιστο και των σημαντικών επιπλοκών τείνει στο μηδέν.

- Το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

- Οι συνολικά μόλις 6-8 ώρες νοσηλείας του ασθενούς.

- Η άμεση κίνηση του ώμου και η γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα του ασθενούς επιτυγχάνονται χάρη στην ελάχιστη  επεμβατικότητα  της μεθόδου και την εξατομίκευση του προγράμματος αποκατάστασης. Κάθε ασθενής αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και η καθοδήγηση  από τον ορθοπαιδικό με εξειδίκευση στον ώμο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του ώμου.   

                                                                  

                                                                                                                                 

Δείτε το παρακάτω βίντεο που εξηγεί τι είναι η αρθροσκόπηση και ποιές παθήσεις του ώμου, του γόνατος και των υπολοίπων αρθρώσεων αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά: 

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την αρθροσκοπική αντιμετώπιση του εξαρθρήματος-αστάθειας του ώμου με  συρραφή του επιχειλίου χόνδρου και ενδαρθρική τενόδεση υπακανθίου. Arthroscopic treatment of Shoulder Dislocation(Bankart repair, Remplissage):   

 

 Δείτε το παρακάτω βίντεο με την αρθροσκοπική συρραφή μαζικής ρήξης τενοντίου πετάλου του ώμου με άγκυρες ραμμάτων σε διπλή σειρά:   

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την τοποθέτηση προθέματος InSpace Balloon μετά από Αρθροσκοπική συρραφή Μαζικής Ρήξης των Τενόντων του στροφικού πετάλου του ώμου. Arthroscopic InSpace Balloon insertion following Massive Cuff tear repair: 

 

 

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την απελευθέρωση Υπερπλατίου Νεύρου με διάνοιξη του εγκαρσίου συνδέσμου της ωμοπλάτης: 

  

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο με την αρθροσκοπική αντιμετώπιση ρήξης του άνω επιχειλίου χόνδρου της ωμογλήνης, SLAP lesion: 

 

Κοινοποιήστε: